Repertoire

Handpoppenspelen

De aap en de goheba

Een Moluks dierensprookje over een visser die met behulp van zijn vrienden de hond, de kat en de aap een goheba (een soort visarend) te slim af probeert te zijn.


De wolf en de kip

Over een wolf die een kip probeert op te eten. De kip heeft hier niet veel zin in en probeert de wolf te slim af te zijn.
De wolf en de kip ruilen van huis, maar waar twee ruilen moet er een huilen. Of allebei?
Twee verhalen gebaseerd op de boeken van Max Velthuijs.


Oud-Hollands Jan Klaassenspel

Over Jan Klaassen, Katrijn, de agent, de beul, de dood van Pierlala en wie er al niet voor kan komen in dit naar oude teksten gereconstrueerd verhaal.


Het ezeltje

Het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm, waarin een prins geboren wordt die een ezeltje is. Zijn muziek opent deuren die voor anderen gesloten blijven. Trouwt hij de prinses en overwint hij zijn uiterlijk?


Roodkapje

Het gelijknamige sprookje, gespeeld vanuit een koffertje. Voor de allerkleinsten.


Leve de koning

De koning is jarig. Dat moet gevierd worden. Helaas wordt de verjaardagstaart gestolen door de slang. De ministers ezel, hond, tijger en aap moeten zien dat de taart terugkomt. Het blijkt maar weer eens: wie niet sterk is moet slim zijn.

Gebaseerd op een Anansi-verhaal.


Schimmenspelen

De mooie dingen van het leven

Twee schimmenspelen naar verhalen van Max Velthuijs, over een beer en een varkentje die sparen voor de winter en over een kikker die verliefd wordt.


De vier lichten

Een stemmig kerstspel over een herdersjongen die zijn schaapje kwijt is en het gaat zoeken.